zondag 4 maart 2007

Een eerste Mockup voor de dubbelnek gitaar/bas combo

Nadat Edgar 2 februari een voorstel voor een bodyvorm van de dubbelnek gitaar+bas had getekend wordt het tijd iets concreter te worden. Voordat de frees echter definitief in het hardhout gaat is het handig eerst maar eens een mockup te bouwen. Ons inziens de enige manier om te beoordelen of de onderlinge posities van de halzen goed is en het model ergonomisch in orde is. Bovendien krijg je dan een betere indruk van de "looks" van het instrument. Allereerst de tekening maar eens op een serie A4-tjes uitprinten die vervolgens netjes aan elkaar geplakt worden.


Vervolgens wordt de tekening op een plaat gefineerd spaanderplaat geplakt en met de decoupeerzaag uitgezaagd. De halzen worden apart gezaagd zodat we er nog een beetje mee kunnen schuiven als het nodig blijkt te zijn.


Nu nog een draagband en testen maar. De onderlinge posities van de halzen bleek prima te bevallen. Die houden we dus zo.


De bodyvorm vonden we ook erg mooi (van de gitaar dan wel te vestaan :) ) Hij is alleen ERG groot. Dat moet wel een massief en zwaar instrument worden. Er moet dus nog een afgeslankte versie komen voordat we verder kunnen. Onderstaande foto laat de mockup zien in relatie tot een Suzuki Western gitaar, de Behringer van zoon Tim, de Stagg BC300 A/N basgitaar en de hemey gitaar. Het wordt een aardige collectie!


Zoon Tim wil hem natuurlijk ook wel even proberen. Hij vindt hem "bruut"!