zaterdag 13 november 2004

Na de zomerperiode wordt het weer eens tijd de hemey-draad op te pakken. Dit weekend is bestempeld als het grote lakweekend. Voordat we kunnen lakken moeten er echter nog een paar zaken afgewerkt worden.

De laatste loodjes voor het lakken


spleten van de caviteit luikjes
De dekseltjes voor de caviteiten zijn zo goed mogelijk op maat gemaakt. Dat is echter niet mooi. Daarom worden de deksels iets kleiner geschuurd om zo een duidelijke spleet te krijgen die overal even dik is. Dat ziet er veel mooier uit, vergelijk beide luikjes maar eens op de laatste fotowaar het linker dekseltje bewerkt is en het rechterdeksel nog nageschuurd moet worden.

naschuren
Dan komt de laatste schuurbeurt. Alle onvolkomenheden worden zo goed mogelijk gladgeschuurdtamponeren
Nu moet de sunburst aangebracht worden. Meestal wordt dit met een airbrush of verfspuit gedaan. Wij hebben er echter voor gekozen om met een doekje donkere beits in het hout te tamponeren. We zijn erg tevreden met het resultaat van dit proces, de overgang wordt veel mooier dan bij airbrushwerk.afplakken
Tot slot wordt het fingerboard afgeplakt omdat hier bij het spuiten geen lak op mag komen. Alles is nu klaar voor het lakken morgen.