zondag 27 juni 2004

micro-ukelele klaar!

De micro ukelele is klaar! Met de LEGO wikkelmachine weer een elementje gewikkeld zoals voor de M16-series Vervolgens twee potmeters en een condensator in de caviteit gemonteerd voor volume en toon regeling. De zwarte knopjes afkomstig van de JosJoek doen hier goed dienst.







En hij is nog te bespelen ook!







hemey humbucker

Tot slot nog een eerste poging om zelf een humbucker te wikkelen. Allereerst een poging om twee single-coils met tegengestelde Noord-Zuid orientatie van de magneetjes en met dezelfde wikkelrichting in serie te schakelen



In principe wordt weer dezelfde bouwwijze gehanteerd als bij de M16-series. Om het elementje wat smaller te houden wordt de hoogte wat vergroot door niet 2 maar 3 magneetjes per snaar op elkaar te stapelen. Vervolgens op ieder spoeltje 3000 wikkelingen koperdraad van 0.1 [mm] diameter. Aldus ontstond een element met statische weerstand van 1450 [Ohm]. Bij de eerste testjes leek het geluid wat ronder te zijn dan van de hemey single coils. Een echte beoordeling kunnen we natuurlijk pas maken als hij ingebouwd is in een ukelele.

wordt vervolgd....