vrijdag 16 januari 2004

Eerste prototype MIDI drums werkt!

Vanavond is een eerste prototype van de hemey MIDI drums opgebouwd. Om te beginnen is een drumpad gebouwd *) Een triplex raampje is aan de onderzijde voorzien van pootjes en aan de bovenzijde van een 1 [mm] dik kunststof plaatje. Daarbovenop een laagje schuim 6 a 7 [mm]. Alles bevestigd met behulp van dubbelzijdig kleefband om verschillende materialen uit te kunnen proberen

Een piezo transducer (Coditronix nr 11.57.511) is gesloopt en met dubbelzijdig kleefband aan de onderzijde van het kunststof plaatje geplakt. (Het midden van het koperen plaatje met piezomateriaal is geplakt. Het onderstuk van het plastic huis zit nog aan de rand van het koperen plaatje en zou moeten werken als massa waardoor het koperen plaatje gaat buigen en er een spanning uit het piezomateriaal komt)



Met een handvol electronica (3 weerstanden, 1 condensator, 2 dioden en een CMOS IC 4066) is vervolgens een interfaceschakeling op een experimenteerbordje geprikt en met een ingangspoort van de BASIC stamp verbonden.



Tot slot nog een paar regels BASIC in de BASIC stamp downloaden. En daarna is het dikke pret! De software is nog verre van optimaal zodat er af en toe dubbel (of nog meer) getriggerd wordt. Het is met deze interface ook nog niet mogelijk om hard en zacht te spelen. Maar het eerste begin is bemoedigend!


*) met dank aan Rene v.d. Molengraft voor zijn tips m.b.t. zelfbouw van drumpads

Design review hemey gitaar

De plaatsing van potmeters, elementen, onderlegringen, montageringen en stemmechanieken is bepaald